Deze Spark of Joy schrijf ik op 10.000 meter hoogte. Door het vliegtuigraampje (een vliegtuig van de Smurfen nog wel) bewonder ik onder mij de bergen, de ontelbare ruige eilanden die uit de glinsterende blauwgroene zee verschijnen en de sporadische wolken die op wattenbollen lijken.

Momenteel vliegen we boven Griekenland, waar ik net 10 dagen een heerlijk ontspannende vakantie doorbracht. 

Met een veel te duur rood wijntje en Spaans tapas schoteltje op het uitklapbare tafeltje langs me, bedenk ik me hoe blij en dankbaar ik ben dat ik, ondanks de vele stakingen van de voorbije weken, toch op de geplande dag in Athene ben aangekomen.

Als je net als ik de afgelopen weken uitkeek naar een welverdiende vakantie, en als je had gekozen om te vliegen naar jouw bestemming, dan is de kans groot dat jouw vlucht ook geannuleerd werd door de voorbije stakingen op de luchthaven.

Misschien werd je vakantie daardoor ineens ingekort?
Misschien kreeg je halsoverkop een andere bestemming toegewezen?
Misschien zag je je hele verlof in het water vallen.


  En dat suckt!! Big time!!  🤬


Ik kreeg pas heel laat de melding dat mijn vlucht dan toch niet doorging. 

Dus ik moest snel in de actie gaan als ik toch in Athene wilde geraken op dezelfde dag. Andere vluchten zoeken. Andere vertrekluchthavens. Prijzen vergelijken. Overleggen met Isabel, mijn reisgenote en BFF. En uiteindelijk een nachtje niet slapen om er te geraken. 

Toen dat allemaal was gelukt, we kozen om te vliegen vanaf Düsseldorf, kwam het moeilijkste van alles…


  Hulp inschakelen om op die luchthaven te geraken!   😱


Het was al tegen middernacht en op dat moment kwamen er allerlei stemmetjes in ons hoofd om geen hulp in te schakelen.

Het is al veel te laat. De mensen slapen al.
We gaan er niemand mee lastig vallen.
We zullen zelf wel onze plan trekken.
Zullen we toch niet op een latere dag vliegen?

Uiteindelijk trokken we onze stoute schoenen aan, en gingen we het aan om hulp in te schakelen. En die hebben we gevonden (dank u lieve mutti!).

Hulp inroepen blijft vaak een dingetje (het is zeker iets waar ik zelf lang moeite mee heb gehad). 

Als ondernemende, onafhankelijke vrouw leggen we onszelf vaak het idee op dat we alles zelf moeten doen. En liefst perfect ook.

Maar dat is nergens voor nodig. We hoeven niet alles te weten. Niet overal de beste in te zijn. 
Want we zijn allemaal expert in ons eigen vakgebied.


  *Slaakt zucht van verluchting*  


Hoe vaak sla jij je voor de kop omdat je administratie een puinhoop is. Omdat er een herinnering in de bus valt van een factuur die je precies nooit ontvangen hebt, en je daardoor extra kosten aan je broek hebt. Omdat de boekhoudster jou naar dat ontbrekende document vraagt dat je nu even niet kan vinden (maar je weet ongeveer wel waar je hebt gelegd. Je bent alleen even vergeten waar).

Ook daar is het ok om hulp in te schakelen. Geef jezelf toestemming om hulp in te roepen. Daar is niks mis mee en nee, dat is zeker geen schande. 

Ken je deze nog: #durftevragen. 
Awel, ik introduceer een nieuwe hashtag: #durfteontvangen!

Soms hebben we het even nodig dat iemand mee over onze schouder kijkt. 
Dat iemand ons een zetje geeft. Zodat we weer verder kunnen. 

Als je zelf zoiets hebt van ‘Hmm ik kan wel een herstart gebruiken in mijn papierwerk’ maar ik heb geen flauw idee hoe dit aan te pakken’.

Laten we dan een virtuele koffieklets inplannen. Kunnen we een babbeltje doen over waar je naartoe wilt en kan ik je op weg helpen. 
Zodat jij het Noorden weer ziet en opgelucht aan jouw vakantie kan beginnen. Omdat je weet dat alles piekfijn in orde is. Boekhoudster blij, jij blij.
Tip van de dag: je “verloren” tijd up in the air is een ideaal moment om je vers getrokken vakantiekiekjes te doorlopen en de dubbele/wazige foto's te deleten. 
Of om je mailbox op te kuisen. 
Of om een dutje te doen natuurlijk om te bekomen van je vakantie!
Of een goed boek te lezen. Dit business boek las ik onlangs en is een echte aanrader.  
Ik doe mijn best om waardevolle tips neer te schrijven voor jou. Ken je andere ondernemers die hier ook iets aan zouden hebben? Deel deze blog met hen. 
Heb je zelf vragen die je beantwoordt wil zien? Mail me! Dan verschijnt het antwoord op jouw vraag binnenkort tussen mijn blogs.

Veel liefs
Jouw KonMari opruimexpert

www.helderhuis.be  |  dorien@helderhuis.be
Ik help solo-onderneemsters meer tijd, geld en energie overhouden op het einde van de maand door hun huis en werkplek te organiseren en te vereenvoudigen. Klaar voor een leven en bedrijf vol joy? 
Je bent van harte welkom in de besloten Helder Huis Facebook groep!

0 Comments

Leave a Comment